Motion från SNUS styrelse till årsmötet 2012 Motion från SNUS styrelse till årsmötet 2012

Motion från SNUS styrelse till årsmötet 2012

Styrelsen begär medlemmarnas mandat att med ISOC-SE diskutera ett eventuellt samgående av de två organisationerna i ett nytt chapter för ISOC i Sverige som föreslås ha namnet ISOC-SE. Styrelsen får ej mandat att ta någon typ av beslut i denna riktning, utan att inför årsmötet 2013 lägga fram motioner för beslut i det fall styrelsen kommer fram till att ett samgående är fördelaktigt.

Bakgrund

Under alla år som ISOC-SE har existerat har samarbetet med Föreningen SNUS varit gott. De två föreningarna har bjudit in sina respektive medlemmar på de aktiviteter som ordnats och många individer och organisationer är medlemmar i båda föreningarna. Styrelsen för SNUS ser en onödig stor administration existera genom att båda föreningarna finns, och ser synergieffekter med en ihopslagning. Både vad gäller arbete, medlemsantal och aktivteter.

Krav på styrelsen för föreningen SNUS

Styrelsen skall under året successivt, dock minst kvartalsvis, på mailinglistan medlem@snus.se informera medlemmarna, och lyssna på feedback, om vilket arbete som gjorts och vilka kontakter som tagits. Styrelsen skall arbeta fram förslag på de olika praktiska steg som måste gås igenom samt hur stadgar och liknande måste ändras. Beslut om eventuellt sammanslagning baserat på arbetsgruppens förslag följt av styrelsens beredning skall fattas av årsmötet (stämman) tidigast 2013.

Styrelsen skall för detta arbete skapa en speciell grupp som skall ta fram förslaget för sammanslagning av organisationerna, och till denna grupp skall även icke styrelseledamöter i SNUS kunna anmäla sitt intresse för att deltaga i.

Arbetet skall ske med hjälp av informationsinsamling och möten inte bara med SNUS medlemmar, ISOC-SE medlemmar utan också andra i internetsamfundet i Sverige. Allt enligt vad arbetsgruppen anser behövs för att skapa sig en tydlig bild av situationen.

För Styrelsen i Föreningen SNUS,
Patrik Fältström
Vice Ordförande

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Motion från SNUS styrelse till årsmötet 2012 Motion från SNUS styrelse till årsmötet 2012

  1. Pingback: Kallelse till SNUS föreningsstämma 2012-03-27 « Swedish Network Users' Society

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.