IPv6 i Sverige – status 2022

Post- och telestyrelsen, PTS, har från Regeringen fått ett uppdrag att under 2022 inrätta ett forum för samtliga berörda aktörer i värdekedjan runt IPv6. Ett antal individer har ställt upp och tillsammans hjälp PTS att diskutera frågan och bl.a. har PTS lyckats ha ett antal diskussionsforum och möten.

Dessutom har dessa individer skrivit ett dokument om IPv6 i Sverige, och detta har även diskuterats bland föreningen SNUS medlemmar så pass att förutom vissa medlemmar i SNUS som varit med i initiativet så tog styrelsen idag den 19:e juli beslut om att Föreningen SNUS står bakom det som står i dokumentet. Det skickades även idag till PTS (vilket inte hindrar att fler ställer sig bakom dokumentet).

SNUS har dessutom erbjudit sig publicera dokumentet vilket vi därför gör i och med denna postning.

Patrik Fältström
Ordförande
Föreningen SNUS

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.