SNUS Junior Award

Om Swedish Network Users’ Society

SNUS är en ideell förening för svenska nätverksanvändare. Vårt syfte är att höja nätverkskunskapen i Sverige och därmed vår nationella konkurrenskraft. SNUS ska vara ett forum för tekniskt intresserade personer inom nätverksområdet. Vi ska verka för att medlemmarna får del av varandras kunskaper inom ramen för våra olika aktiviteter, främst genom arbetsgrupper, seminarier, testrapporter och medlemstidning. Genom dessa aktivitet är SNUS ett forum med verksamhet inriktad på att;

  • öka förståelsen för nätverksteknik och -användande i Sverige.
  • driva på utvecklingen vad gäller samtrafik och samverkan.
  • testa vad som fungerar i verkligheten
  • sprida kunskap och erfarenheter.

Föreningen har under många år delat ut IP-priset som går till en enskild person som bidragit väsentligt till utvecklingen och kunnandet inom nätverkteknik. Priset delas vanligtvis ut i samband med Internetdagarna.

SNUS Junior Award

För att öka intresset för nätverksteknik bland högskolestuderande avser SNUS att inrätta ytterligare ett stipendium – Junior Award. Stipendiet syftar till att uppmuntra förstaårsstuderande på universitetet att ägna sig åt IP och nätverksteknik utöver de ordinarie studierna. Stipendiet som är 15 000 kr kan delas ut till den eller de som styrelsen beslutar.

SNUS Junior Award  är riktat till studenter på landets högskolor och universitet. Studenter i första eller andra årskursen ges företräde men alla får söka. Priset ges till den som med sitt projekt/arbete bidragit till intresse för och deltagande i/arbete med IP-nätverk och protokoll.

Fakta
OBS: Denna info är preliminär och kan komma att ändras fram till 31/12 2010.

Prissumma: 15.000 kronor. Vid stor mängd intressanta projekt kan även flera priser delas ut i form av fribiljetter till Internetdagarna 2011.

Syfte: Syftet med SNUS Junior Award är att uppmuntra studenter vid universitet att ägna sig åt IP och nätverksteknik utöver sina ordinarie studier. Priset söks av en enskild person för ett projekt, eller för deltagande i ett projekt vars syfte väl överensstämmer med SNUS verksamhet och syfte.

Vem kan söka: Studerande vid universitet i Sverige, prioritet ges till första- och andraårsstuderande.

Hur utses priset: Vinnare utses av föreningen SNUS styrelse.

Sista ansökningsdag: Ansökan måste ske senast 1 februari 2011.

Hur ansöker jag: Per e-post till board@snus.se

Vad bör ansökan innehålla: Ansökan bör innehålla följande:

1. Kort information om dig.

2. Var du studerar (Universitet, program, årskull).

3. Information om det projekt du deltagit i och vad du gjort.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.