Seminarium om anonymiseringstjänster på nätet – 27 februari 2014

Streaming från seminariet: I rask takt har lagändringar och tekniska framsteg ökat möjligheterna till övervakning, avlyssning och registrering av vanliga (och mindre vanliga) användare på internet. Samtidigt höjs röster för ökade krav på transparens och människors rätt till skydd av den personliga integriteten och yttrandefrihet. De senaste åren har flera tjänster sprungit upp som erbjuder anonymisering av kommunikation på IP-nivå. En internetanvändare kan med sådana tjänster försvara den personliga integriteten och öka sina möjligheter att slippa övervakning, avlyssning och registrering av internetkommunikation, samtidigt som rättsvårdande myndigheters arbete vid allvarliga brott kan försvåras. SNUS arrangerar ett seminarium den 27 februari 2014 på eftermiddagen (13.00-17.00) i .SE:s lokaler på Ringvägen 100 i Stockholm, tillsammans med organisationer och företag som arbetar med anonymiseringstjänster. Vi kommer att ägna eftermiddagen åt att diskutera det nuvarande läget för skydd mot övervakning på internet och hur vi tror att situationen kommer att utvecklas de kommande åren. Det vi bland annat är intresserade av är de ekonomiska och juridiska men också tekniska förutsättningarna för de anonymitetstjänster som säljs eller erbjuds idag. Vi vill också ha en diskussion om vad vi tror kommer att hända i framtiden. Några av de frågor vi kommer att beröra är: * Det historiska perspektivet, hur länge har avlyssning på internet förekommit? * Är den personliga integriteten viktigare än brottsbekämpning? * Kommer icke-avlyssningsbar datakommunikation att bli olaglig i framtiden? Vi hoppas att ni genom ert deltagande kommer att bidra till att få till stånd en viktig debatt! Antalet platser är begränsat, först till kvar gäller. Anmälan görs till amel på iis punkt se.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Seminarium om anonymiseringstjänster på nätet – 27 februari 2014

  1. Jonas Lejon skriver:

    Åh, verkar trevligt. Synd på datum bara, kan tyvärr ej närvara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.